Ida Thulin

Provridning på Öland

Startade dagen med en ridtur på åkern med Linda och Hilda, super mysigt! Direkt efter det satt vi oss ner och laddade upp alla bilder till Gnosjöandans ridklubb's hemsida, som jag tagit- och rensat igenom. Snabbt hem för att äta och byta om. En halv timme efter kom familjen Höög och Johanna, för att hämta upp mig för en trip till Öland för en provridning över eftermiddagen/kvällen. Super mysigt verkligen!! Filmade lite snabbt emellanåt, så tänkte ni skulle få ta del av det här, någon dag framöver, beroende på hur beslutet blir!

Min söta kompis Emmie som ute och letar häst! Alltid lika spännande och roligt att få hänga med och kika! Även roligt att spara minerna såhär, genom en film. Ifall det blir så att denna sötisen som blir Emmie's stjärna i framtiden, då är det roligt att blicka tillbaka sedan! Hoppas på att få visa er. Men som sagt, i respekt väntar jag med det till de tagit sitt beslut! Hoppas verkligen det blir rätt och att Emmie hittar någon som passar henne som handen i handsken!!

Kram på er! I morgon väntas måndag och jag borde somnat för längesedan!! Ta hand om er!!

 

( Efter en långdag nedanför Halmstad igår på tävling, så kom denna underbaring till mig. Hon är allt, Erika.<3 )

Pay n Jump - GARK

Lite oklara bilder från tisdagen Pay and Jump. Blir alltid lika nervös när hoppar, därav kan jag ikke hålla kameran still! Bra jobbat... ska bättra mig!

Kram

 

( Nu är vi påväg till Björbäck, (nedanför Halmstad), för tävling! Har jag koll på läget så hoppar Johanna, Nicke och Sam, 110 och 120.. Kul! )

NIKKI

GOINGEN! Lilla stallhunden, hänger med på alla tävlingar och gör oss sällskap! Tillexempel i morgon då åker vi långt igen, efter helgen i Vetlanda så är det dax för att åka mot Halmstad, till Björbäck ska vi! Aldrig varit där innan, så det blir spännande med en ny plats! Dyker upp lite bilder här under morgondagen, från tisdagens Pay n Jump med unghästarna! Njut av fredagen!

 

Nikki-bus!

"När var sist du..."

...brast ut i skratt?

Nå.. tror det var i tisdags. Som ni vet var jag och Johanna (nära kompis) varit i väg på Pay n Jump på GARK i Gislaved. Innan vi skulle åka hem kände vi oss hungriga och ville stanna någonstans och köpa med lite fika. Frågade varandra och vi hade pengar, men ingen av oss hade. Några av er vet hur jag är. ;) Bryr mig inte så mycket utan ber henne köra dit och säger att jag löser jag det. Tänker att det kan bli en rolig grej av det. Spänning i vardagen. Vi går in på Ica och börjar plocka med oss vad vi vill ha och börjar gå mot kassan. Rimligt? -nej. Men har fortfarande tanken att det kommer lösa sig, hela tiden. Vilket det gör.. Jag går fram till en kille i 20 års-ålden och frågar SNÄLLT ifall han skulle vilja hjälpa mig med att betala ifall jag swischar honom, då jag glömt kortet hemma. Får svaret ja efter att han i några sekunder tvekat från en början, han undrade väl vad jag höll på med. Ifall man glömt kortet hemma kanske man struntar i att köpa lite fika. Hade varit skillnad ifall det varit något viktigt;) Vilket fall som helst så hjälper han mig!.. Samtidigt som min kompis står x-antal meter ifrån och viker sig av skratt bakom några ställ. Jag kollar bort mot henne och dör av skratt även jag när jag möter hennes blick, men låtsas hosta så ingen ska förstå.. 

Kanske ingen big deal, men just då hade vi galet kul när vi sedan möttes upp i bilen och brast ut i skratt!! wow.

 

...blev livrädd?

Midsommarafton, stod och lockade håret som ni säkert såg i videon "midsommar 2017". Efter min kusin Nellie lockat mitt hår, så skulle jag locka hennes! Hade två slingor kvar att locka i hennes hår, innan hon trillar ihop. Först vinglade hon lite, men tänkte att hon bara skulle röra på sig med tanke på hur länge vi stått still. Men strax efter viker hennes ben sig och hon slår i hakan i bänken framför oss. Som tur var hann jag reagera och ta emot henne i god tid, så hon inte skulle slå i huvudet i stengolvet. Jag förstod ändå ganska snabbt att hon svimmat, så jag skriker till en annan tjej som stod jämte oss och fixade sig "HJÄLP, HON SVIMMAR". Samtidigt som jag håller Nellie i min famn intrasslad i sladden till en varm plattång. Tjejen jämte hjälper mig med att lägga henne ner och jag lyckas kasta undan den värma tången. Ropar på Nellie men får om och om igen inget svar. Helt likblek och kollar bara rakt upp. Började där tänka om, har hon verkligen bara svimmat? Mitt hjärta slår över normalt... Efter en stund rör hon sig lite i alla fal och frågar "oj vad hände?" (vilket hon inte kommer ihåg nu efteråt). Vi bär henne ut till en bänk utanför, för att hon ska få friskluft. Tjejen bad mig hämta något sött, så sprang som en galning i panik hem till Elin och bad om någon dricka med socker. RUN back så Nellie fick dricka. Fortfarande ingen klar kontakt med henne men ändå att hon lyckades sitta upp. Lyckades ringa dit hennes mamma o pappa som tog sig dit på småkusinernas barncyklar på 2 minuter. Hon minns inget ifrån det mer än att hon efteråt märkte att hon hade ont i hakan.. USCH, livrädd var jag då!!! När hon log där på golvet och vi hade noll kontakt med henne! ...Men var antagligen bara ett blodtrycksanfall! Nu mår hon i alla fall bra!

 

Kram på er!

Stackebo's Daydream

Mys på HÖGNIVÅ. Nå vad säger ni, är detta inte det sötaste ni sett idag? Helt kär i lilla pärlan. 11 dagar vid namn Stackebo's Daydream. Vilken pärla hon är! Ska bli spännande att få följa hennes uppväxt här hos oss! "Förlossningen" hade gått super och hon verkar frisk, hur underbart är inte det? Vi hade två ponnysar som var med föl i stallet, tyvärr hade den andra inte klarat sig, var ej vid liv när den kom ut.. SÅ tragiskt. Men utöver att det är väldigt ledsamt så är huvudsaken nu efter att Senjora (mamman) mår bra, vilket hon verkar göra trots denna tråkiga händelse. Istället får hon nu börja sättas igång igen, tror många har saknat henne på ridlektionerna!

 

Stackebo's Daydream!

(tråkiga ikke redigerade bilder, förlåt)

IT'S OUT

Hörnii, 2 days too late. Men bättre sent än aldrig. ;) Det här är inget seriöst, då jag verken kan filma eller redigera, endast för skoj skull. Sitter nu och förbereder lite inlägg inför denna och kommande vecka. Hoppas att något linlägg kommer uppskattas. Har ca 1 timme till på mig innan jag måste börja fixa här hemma. Städas, duschas och massa små fix, semestern är snart här ju!! Ska även beställa hem lite saker. Vad kan det vara? Lovar att visa er när det kommit hem!

 

Ni måste kika in här i morgon förmiddagen, då kommer det något ni absolut inte vill missa! WOW säger jag bara.

Kram på er!! (Föresten, bestämde mig igår, NU måste jag gå och lägga mig i tid, det funkar, så länge man är bestämd! Detta ska nu hålla fram till nästa onsdag! Sedan är det en festlig helg på G, sjunga sjunga, hänga med vänner, äta massa gott och bara ha det ROLIGT! Innan jag på söndagkväll lägger mig på färjan för att sova och kunna vila i bilen i 2 dagar bilandes ner på Italia!! Men innan den riktigt semestern drar igång blir det jobb x10 och SOVA.)

fel

Lovade er en film ifrån midsommar som skulle komma ut idag. Men nej datorn vill ej sammarbeta, så i morgon ska jag få hjälp med att fixa det. So just wait and see!!

 

Började men att gå upp och käka frukost tidigt idag, var helt död, kall svettades och var helt död. Kroppen sa helt enkelt emot. Vilket också kanske är förståeligt efter de senaste dagarna..hehe. Var planerat att somna tidigt igår men blev en väldigt förlängning av olika anledningar.. :/

I alla fall så det fick bli till att somna om, vaknade upp 4/5 h senare av att jag kall svettades. Men var tvungen att gå upp och jobba resten av dagen. Kom hem och gick en runda tillsammans med Hilda. Nu slår klockan strax 22 och jag ska lägga mig nu direkt för att min kropp ska orka med morgon dagen och resten av veckan. Mycket prat om sömn här nu det sista, det har varit ett stort bekymmer och svårt att ändra på när jag är som jag är. Vill hinna med allt. Ska försöka bli bättre på att verkligen gå och lägga mig att sova när jag väl har chansen, inte sitta uppe med datorn eller mobilen halva natten.. På natten ska man sova.. right? ;) Svårt som ungdom..

 

Men hörni, morgon dagen, då har vi en liten film från midsommar att se fram emot. Välkommen tillbaka.

Tänkte att ni i kväll kunde få lite gamla häst bilder, 2 st hemma från gården! kram!

 

 

 

Vetlanda

Kom iväg mycket senare än planerat. Skulle åka kl. 08:30, men var tvungen att lasta in hö i den bilen som jag skulle åkt i, som hästarna behövde. Så fick platsa i bilen som skulle åka kl. 10 istället. Gick lika bra det, bara att jag missar Johannas första runda idag.. Som ni kanske förstår är det tävling på g. Mitt team har varit på plats i Vetlanda hela helgen och tävlat. Tanken var att jag också skulle sova med de där och grooma. Men jag kunde bara vara med idag tyvärr. Så ska fota och hjälpa till, allt ska städas, packas ihop och med hem. Så får se vad tiden blir innan jag är hemma idag. Behöver komma i säng snabbt ikväll.. kom hem 02:30 inatt och klockan ringde 06:45. Och imorgon ringer klockan 05:45. MEN jag gillar det?? Skönt att göra saker på dagarna som man får tillbaka från! Skönt med söndag, varit en lång helg.. men rolig! Hoppas innerligt att ni också haft en kanon midsommar!

Dagen efter

Går dagen var amazing, thankful! Filmade lite fram och tillbaka från dagen, så det kommer ut här på måndag. Har börjat redigera med tar tid som jag inte har just nu. SÅ på måndag kommer den ut! Har inte det bästa internet här heller, så det får laddas upp när jag är hemma.

Idag är det lördag. Jag, min kusin och min moster ska in till HÖÖKS för att shoppa lite i Halmstad, men innan dess ska vi kolla på min lilla kusin ska springa ett lopp, så ska dit och heja innan! Senare lämnar vi Gullbranna för att åka tillbaka till Nyhem, jag, Elin, Elin, Moa och Malin. ca 2,5h dit. Men vi är ett gott gäng, så det funkar! Blandade känslor med att åka dit, men blir kul!

 

Här får ni några små pics från igår, var dåligt väder hela dagen så blev inga höjdar bilder tyvärr!..

KRAM!

Bal 2017 - del 2

Out. Här av vi lite fler bal bilder, roligt att titta tillbaka på!!

hug