Ida Thulin

Kategori: Allmänt

En mening värt att fundera över...

"Kan de godas tystnad svida lika mycket som de ondas slag?"

Tror att detta är så viktigt att komma ihåg. Alla de fysiska slag eller alla de slag man kan få mot sig genom ord. De svider och gör ont på riktigt! Kan sitta kvar långt efter och för endel hela livet. Arr genom en spark man fått eller ett arr som sätter sina spår inom sig, från de hårda orden man fått kastat på sig. Frågan är ifall det bara är de "ondas" slag som endast tar kål på än och sätter arr, eller om det även kan vara de "godas" tystnad? De som faktiskt bara står och kollar utan att säga ifrån eller reagera på något sätt, de som inte stod upp för den utsatte. Jag tror att det kan svida precis lika mycket som de "ondas" slag, om ibland inte mer. Den tystnaden från dom, tror jag att kan sätta precis lika många arr i den människa som blir utsatt, som den "ondas" slag har satt.

"Kan de godas tystnad svida lika mycket som de ondas slag?" En mening värt att fundera över..

Vart jag vill komma är - stå upp för varandra. Va den du själv skulle behövt vid din sida, ifall du var den som blev utsatt. Tänk er för och var rädda om er själva men också om era vänner runt omkring er.

Be careful!

 

Kram!

 

En bild från en härlig sommarkväll i Bohuslän, nu längtar jag...

En bild från en härlig sommarkväll i Bohuslän, nu längtar jag...

 

ta vara på livet

Nå, rubriken.., de orden kan sägas väldigt ofta och ibland skämtas bort. Men det ligger trots allt något i det, att ta vara på livet är något man verkligen bör göra mer. På det sättet att alltid njuta av varje dag. Att vara tacksam för det man har, litet som stort, ALLT! Att ta vara på varje tillfälle. Vem vet hur det är om 1 år, 1 vecka eller 5 minuter?

Man får se efter i sitt egna liv vad man har att vara tacksam för, stort som smått. Vi alla lever olika och har olika saker att vara tacksamma för!

Vänner, familj, mående, tak över huvudet, mat, kärlek, värme, kläder.. ni vet allt det där.

 

Hoppas allt är bra med just dig!<3

 

Free

Efter torsdagens sm-guld firande så har det varit lugnt. Var på en övning igår kväll och åkte efter det till familjekompisar där resten av familjen redan var. Träffar ej dem så ofta, så det är alltid väldigt roligt att ses! 

Idag tog jag sovmorgon innan jag hade en spelning med vänner på ett litet ställe vid namn Kärda, utanför Värnamo. Övade ihop oss på eftermiddagen, åkte in till Rosegarden i stan för att käka kvällsmat innan vi skulle börja vid 19. Mysig dag helt enkelt. Åkte hem tidigt idag och ligger redan i sängen, försöker ta vara på ledig tid och återhämtning, viktigt ifall man ska orka med allt man vill. Imorgon är det hemma och plugg som gäller, ska eventuellt till kyrkan imorgon, en stund på förmiddagen. 

Kram!

 

(bild från igår kväll, screenshot från en boomerang från min insta, @idathulins heter jag där!)

Kylan

Kylan kommer mer och mer, var riktigt kallt igår när jag var i stallet en sväng.. brr, men lite mysigt är det allt! Längtar och hoppas verkligen att det börjar snöa snart, det hade varit helt underbart ifall det var snö på julafton!! Åh alltså!!

Jag och en vän funderar på att åka till Jul på Liseberg och vad hade inte varit bättre än att få lite snö tills dess? För mig är snö JUL-känsla!

Googlade fram lite bilder från jul på Lisse. Ser det inte HUR mysigt ut som helst? Kär!!

måndag tisdag

Vanliga dagar när allt rullar på, vardagens lista är så lång. Tiden försvinner lika fort som den kom. Ibland rullar livet bara på och man glömmer att stanna upp, dagarna har gått i ett och haft sin mening. Något jag skulle vilja bli bättre på, är just att stanna upp oftare och fundera på ifall man har rätt fokus i livet. Så lätt att dra med i vardagen och glömma stanna upp emellanåt. Jag menar, livet är trots allt inte för alltid, tyvärr.. Där av gäller det att ta vara på varje dag och göra det sakerna man själv vill. Viktigt tror jag.

 

Imorgon är det onsdag, och efter många veckor med mycket så är jag faktiskt helt ledig efter skolan, ska bara plugga och träffa någon vän på kvällen. Koppla av. saknat det.

 

Hoppas eran vecka varit bra hittills och att fortsättningen bara blir ännu bättre. Dagens tips, glöm inte stanna upp ibland och kontrollera att ni har fokus på rätt saker i livet. Och vad som är rätt eller fel, det är bara ni själva som kan avgöra.

 

Kram på er!

Favvo bild i repris

SM-guld i division 1, 2017

Veckor av förberedelser gav resultat!! Igår hade vi speltid kl. 09:30 i förberedelserummet, sedan start kl.10. Vi gjorde våran grej och många kände sig nöjda i våran band! Det är en sjukt svår lokal att spela i, från scenen där vi sitter och spelar hör man ingen ting, känns som om allt ljud försvinner. Samtidigt som det hörs mycket utåt i publiken och upp till domarbåset. Det svåraste tycker jag är att man inte hör de anda i banden, i vanliga fall kan man lyssna sig till mycket samtidigt som man är med i noterna, men i detta fall gäller det att räkna pauserna ordentligt, då man inte alltid hör de andra stämmorna.. Lärorikt. 

Har varit en ära att få ha varit med och spela i Åsenhöga Brassband, de ÄR helt fantastiska! Både på att spela men också så otroligt sköna och fina vänner!

När jag var mindre fram till för 1/2 år sedan så spelade jag i deras minibrass. Och tävlade tillsammans med dem i minibrass divisionen, som är för barn. Vi räknade nu i helgen och kom fram till att under de åren jag och de i min ålder var med tog vi hem 3 SM-guld, 1 Silver och 1 Brons, i våran division. Det har verkligen så roligt och lärorikt! Har tagit med mig otroligt mycket från musiken just från brasset. Not-lära men också mycket med att spela tillsammans!

 

Så extra roligt att få vara tillbaka och få spela och tävla med laget från platsen där allt startade, efter min lilla paus.

Kan ju erkänna att man var liiite nervös innan, att gå från minibrass division till 1:a division.. Man märkte och kände att det var lite mer på "riktigt" nu, man vill ju absolut inte sabba något för bandet! Men det verkar jag ej ha gjort..

 

...Våran insats räckte enda till en första plats! Helt fantastiskt!! Vi lyssnade på de andra och många var bra, vi alla vet att VAD som helst verkligen kan hända. På prisutdelningen så går de nerifrån och upp från hela startlistan.. De började nerifrån och när de sagt vem som kom 3:a så började man fatta, att vi har ju faktiskt 50% chans att ta hem guldet, men räknade med att Lund skulle vinna det, då de var ett hårt motstånd och vann även förra året. MEN det gjorde de inte.Vi, Åsenhöga Brassband tog hem det. Så galet roligt för gänget! Våran solist tog även hem priset för 1:a divisionens instrumentalistpris så värd det, Johannes Forsberg!!! Hederspriset för vår division tog även vår dirigent hem, Patrik Randefalk!!! Vilket team ni är Åsenhöga!! Fantastiskt stolt att få vara en del av er.

 

Har under helgen tyvärr inte alls tagit mycket bilder.. Vilket jag ångrar nu efter!! Men så blir det ibland.

Däremot finns det en bild som säger mer en tusen ord. Denna, på mig, Emma och min moster Lillemor. Jag är ofantligt tacksam över att hon orkade vara med och spela + vara med på galakonserten! WOW, hon är min förebild.

Glädje när vi fick reda på resultatet!

3 dagar innan SM

Idag startar SM helgen kan man säga. Idag kommer våran tävlingsdirigent till Sverige, från Norge, för att öva med oss ikväll och imorgon kväll. Nu MÅSTE allt sitta. Allt är lite speciellt innan, alla har taggat sedan förra året, för att satsa ännu bättre och hoppa upp i rankningen. MEN så roligt det är!! Hade egentligen skola ikväll.., men ibland blir det som det blir. what to do, får ta igen det imorgon bitti istället. 

 

Har verkligen blivit så kär i att spela tillsammans igen, haft ett break på 1 år, men så skönt det är att vara tillbaka!!

Åsenhöga BrassBand är redo för att fajtas hörni! Kanske är modigt att säga? men hoppas vi lyckas spela till oss till top 3 placering! Har extremt duktiga vänner, vi har även grymma solister. Det kommer låta bra iaf, sedan får vi bara vänta och se hur många som spelar bättre än oss. Spännande minst sagt!!

 

Bilden är från när vi tog SM-guld 2012 som små! Minnen.

Carola

Guess what. Ska på en av Sveriges största julshower i Stockholm i december "This is Christmas", 

En av många som är med och håller i det la ut en bild på Instagram ikväll, 2 st artister kommer dit som är lite "större". Tror ni inte det är Carola? Jo! Tillsammans med Samuel Ljungbladh, livet kändes helt plötsligt lite bättre. Mina favoriter i livet tillsammans på en fantastisk julshow. Jag är mer än nöjd!

Två st personer med sådan energi! Så kul att även Samuel är med, sjungt med honom flera gånger och totalt älskar hans energi och glädje! 

 Ser fram emot detta.!

När kroppen säger emot

Ja vilken fantastisk helg!! Tackar Gud för att få spela med ett så fantastiskt team, och vilken konferens!! WOW so good.

Tror att helgen och konferensen har förändrats många liv till något bättre. Extremt tacksam över att fått frågan om att vara med och vara en del av det!

 

Däremot avslutades min helg lite för tidigt.. Igår på ett möte så spelade vi som vanligt, men vad som var lite extra var att jag skulle stanna kvar på scenen och spela piano undertiden kvällens talare skulle prata, vilket var i ca 30/40 minuter. Mycket folk, massor av ljus på scenen och strålkastare, varmtröja så avslutades det inte så bra.. Alla ljus tog allt syre och jag kände mig sämre och sämre, drack lite vatten undertiden och gjorde mitt bästa ändå.. När de där 30/40 minuterna äntligen hade gått så kom resten av vårt team upp för att börja spela. Då sprack det för mig, var tvungen att gå ut, var skakis, yr och mådde illa. När man som mest ville vara kvar och köra gärnet. Gick ut och mådde lite bättre, men några minuter senare spydde jag. Mådde bättre precis efter men sedan kom det ifatt och min kropp tappade all energi. Huvudet kändes Lost och jag orkade nästan inte bära mig själv. Senare på kvällen var den en konsert som jag så gärna ville gå på, men var tvungen att ta mig hem för att spela på avslutningsmötet idag. Men natten blev inte som planerad, 2 ggr till kände min kropp att den ville spy. SÅ galet tråkigt, även ifall jag ej kunde vara med och spela ville jag vara på plats. Helgen vi hade laddat upp för så länge.. Men ibland blir det som det blir.. och antagligen fanns det väl en anledning till det som hände igår.  jaja., kommer väl skratta åt det framöver så då kan jag lika gärna skratta åt det nu.

Haft för mycket på agendan det sista så att kroppen sa emot. Det ger en tanke ställare, viktigt att vila emellanåt. Min kropp är helt död från topp till tå. Så nu några lugna dagar fram till onsdag, sedan är SM helgen igång..

 

Fick en surprise idag, will tell u tomorrow!

Go kväll i stugan

Tro det eller ej, I'm alive.

Hade en fantastisk helg på Elmia, både fredag, lördag och söndag. Träffat vänner som bor lite längre ifrån och kollat på roliga klasser! Grateful!

Måndag tisdag onsdag har varit ok, varit i obalans både psykiskt och fysiskt.. Så ska nu lägga mig i tid för att orka en hel lång helg i musikens tecken. Har hand om musiken hela helgen på en konferens, som startar redan imorgon kväll, Så ikväll har vi haft "genrep". 

Imorgon väntar jobb hela förmiddagen, käka lunch hos farmor, damsuga hela huset (är hemma själv hela veckan) och sedan fixa mig innan jag ska vara i Värnamo ca 16-tiden.

SÅ nu laddar vi för det!!

Sov så gott!

 

(Spenderade måndag och tisdagen i stallet efter jobbet, såklart. Hann även med ett bad idag emellan jobbet och genrepet..)