Ida Thulin

SM-guld i division 1, 2017

Veckor av förberedelser gav resultat!! Igår hade vi speltid kl. 09:30 i förberedelserummet, sedan start kl.10. Vi gjorde våran grej och många kände sig nöjda i våran band! Det är en sjukt svår lokal att spela i, från scenen där vi sitter och spelar hör man ingen ting, känns som om allt ljud försvinner. Samtidigt som det hörs mycket utåt i publiken och upp till domarbåset. Det svåraste tycker jag är att man inte hör de anda i banden, i vanliga fall kan man lyssna sig till mycket samtidigt som man är med i noterna, men i detta fall gäller det att räkna pauserna ordentligt, då man inte alltid hör de andra stämmorna.. Lärorikt. 

Har varit en ära att få ha varit med och spela i Åsenhöga Brassband, de ÄR helt fantastiska! Både på att spela men också så otroligt sköna och fina vänner!

När jag var mindre fram till för 1/2 år sedan så spelade jag i deras minibrass. Och tävlade tillsammans med dem i minibrass divisionen, som är för barn. Vi räknade nu i helgen och kom fram till att under de åren jag och de i min ålder var med tog vi hem 3 SM-guld, 1 Silver och 1 Brons, i våran division. Det har verkligen så roligt och lärorikt! Har tagit med mig otroligt mycket från musiken just från brasset. Not-lära men också mycket med att spela tillsammans!

 

Så extra roligt att få vara tillbaka och få spela och tävla med laget från platsen där allt startade, efter min lilla paus.

Kan ju erkänna att man var liiite nervös innan, att gå från minibrass division till 1:a division.. Man märkte och kände att det var lite mer på "riktigt" nu, man vill ju absolut inte sabba något för bandet! Men det verkar jag ej ha gjort..

 

...Våran insats räckte enda till en första plats! Helt fantastiskt!! Vi lyssnade på de andra och många var bra, vi alla vet att VAD som helst verkligen kan hända. På prisutdelningen så går de nerifrån och upp från hela startlistan.. De började nerifrån och när de sagt vem som kom 3:a så började man fatta, att vi har ju faktiskt 50% chans att ta hem guldet, men räknade med att Lund skulle vinna det, då de var ett hårt motstånd och vann även förra året. MEN det gjorde de inte.Vi, Åsenhöga Brassband tog hem det. Så galet roligt för gänget! Våran solist tog även hem priset för 1:a divisionens instrumentalistpris så värd det, Johannes Forsberg!!! Hederspriset för vår division tog även vår dirigent hem, Patrik Randefalk!!! Vilket team ni är Åsenhöga!! Fantastiskt stolt att få vara en del av er.

 

Har under helgen tyvärr inte alls tagit mycket bilder.. Vilket jag ångrar nu efter!! Men så blir det ibland.

Däremot finns det en bild som säger mer en tusen ord. Denna, på mig, Emma och min moster Lillemor. Jag är ofantligt tacksam över att hon orkade vara med och spela + vara med på galakonserten! WOW, hon är min förebild.

Glädje när vi fick reda på resultatet!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas